Ru UKR
Save up to 40% on insurance with OneClick!
Save up to 40% on insurance with OneClick!
Save up to 40% on insurance with OneClick!
Save up to 40% on insurance with OneClick!

Як правильно оформити Зелену Карту в Україні? | Блог Oneclick

Як правильно оформити Зелену Карту в Україні?

Подорожі за кордон на власному автомобілі зараз для українців мають дещо іншу мету, ніж раніше, але це не позбавляє необхідності оформити страховку. Тому розглянемо, що таке Зелена карта, як її придбати в умовах війни та, власне, де це можна зробити.

 

Зелена карта для виїзду за системою «Шлях»

Повномасштабне вторгнення та тривала війна із сусідом-загарбником створили нові умови для українців для виїзду за кордон. Особливість теперішньої нашої реальності — законодавчі обмеження для чоловіків призивного віку. Власне, вони не можуть просто так перетинати кордон України, на це потрібні вагомі причини, тому перетин кордону наразі держава регулює через систему «Шлях». Вона інтегрована з базами даних інших державних органів, і це дає змогу отримувати актуальні дані про чоловіків, які хочуть виїхати з країни.

Кому дозволено виїжджати? Це регулює урядова постанова № 57, яка визначає майже 20 категорій чоловіків, які можуть перетинати український кордон під час дії військового стану. Зокрема, йдеться про тих, хто виїжджає на автомобілі задля допомоги армії. Часто такими чоловіками є волонтери, які використовують власні авто.

Пам’ятайте! Будь-який автомобіль з українською реєстрацією повинен мати Green Card, щоб ви могли спокійно пересуватися дорогами європейських країн. Тому ми радимо розібратися в нюансах того, як оформити Зелену карту і в який спосіб діє страховка за межами нашої країни.

Спочатку нагадаємо, що це за страховка. Коли ми говоримо про поліс Зелена Карта, то мається на увазі міжнародний страховий документ, який підтверджує, що ваше авто має обов’язкове страхування цивільної відповідальності. Цей поліс дозволяє вам користуватися своїм авто за межами України без порушення місцевого законодавства та забезпечує виплату компенсації в разі ДТП, що сталося за вашої участі.

Отже, коли Україна тимчасово перестала бути місцем вашого перебування, навіть якщо ідеться про робочу або волонтерську мету поїздки задля допомоги українським військовим, Зелена карта на авто все одно потрібна.

 

Де продається Зелена карта в умовах війни?

Щоб ви довго не шукали відповідь на це питання на просторах інтернету, ми створили страховий ресурс One Click, який допоможе швидко купити грін карту в перевірених страховиків.

Коли ми обирали партнера, який представлятиме напрямок Зелена карта, то орієнтувалися на низку важливих показників:

  1. Міжнародна репутація компанії. Ми проаналізували, наскільки відома ця СК за межами України. Це важливо з точки зору надійності та стабільності, особливо коли йдеться про виплату компенсацій за полісом страхування в іншій країні.
  2. Досвід роботи з міжнародними клієнтами. Ми перевірили, чи має обрана страхова компанія досвід роботи з міжнародними клієнтами та чи готова швидко й якісно обслуговувати українців, які мають її поліс. Тут важливо все: україномовні менеджери, простота врегулювання страхової події, терміни виплати та розуміння специфіки ситуації, через яку авто знаходиться за кордоном.
  3. Покриття та умови страхування. Ми обговорили умови страхового покриття, яке пропонує ця компанія за програмою Зелена карта. Важливо, щоб цей поліс забезпечив вас не лише базовими послугами, а й гарною сервісною підтримкою, що є дуже важливо, коли страхувальник перебуває не в своїй країні та має справу з іншими нормами та правилами.
  4. Ціна та доступність. Ми зробили все, щоб вартість Зеленої карти відповідала якості страхування.
  5. Простота в оформленні документів. Ми заручилися гарантією нашого партнера, що цей поліс не передбачає тривалої паперової тяганини в разі настання страхового випадку.

 

Ціна зеленої карти: від чого залежить і де дешевше

Насправді, ціна поліса Зелена карта залежить від трьох параметрів:

  • вид транспортного засобу;
  • напрямок (Європа чи інші країни, де діє міжнародна система страхування);
  • термін дії полісу (повинен збігатися з часом, який ТЗ буде знаходитися за межами України).

Саме тому наш калькулятор для обчислення вартості цього страхування дуже простий і максимально зручний. Так само просто купити Зелену карту на сайті One Click.

Суттєвою перевагою є можливість замовляти у нас поліс Зелена карта онлайн. Це не тільки дозволяє економити час, але й стає допомогою для українців, адже в нинішніх умовах не всі пам’ятають про закінчення терміну дії страховки та встигають купити Зелену карту до цього моменту. Завдяки One Click ви можете оформити поліс буквально за 5 хвилин з будь-якої точки світу (головне, щоб був доступ до інтернету). У нас ви купите страховку онлайн на термін від 15 днів і до 1 року та на всі типи ТЗ, для яких потрібна Грін карта (легкове авто, мотоцикл, моторолер, пасажирський автобус, вантажний автомобіль, причіп, трейлер).

 

Зелена карта: правила оформлення

Оформлення поліса Зелена карта не є складною процедурою, оскільки з початком повномасштабного вторгнення росіян цей вид страхування став доступний для українців в онлайн-варіанті. Щоб страховка опинилася у вас на руках, точніше в електронній пошті, більше не обов’язково їхати до офісу СК. На сайті One Click поліс можна придбати, оплативши банківською карткою через перевірені сервіси. Завдяки цьому страхування загалом і Зелена карта зокрема стали доступні в будь-який час доби з будь-якої країни. Тому якщо ви раптом виявили, що термін дії вашої карти на авто закінчився, але в цей момент ви перебуваєте за межами України, не хвилюйтеся. Ресурс One Click швидко допоможе. Єдине, що треба взяти до уваги: щойно придбана Зелена карта почне діяти після опівночі, коли розпочнеться нова доба.

Отже, що потрібно для такого страхування:

  • Документи на авто. Дані технічного паспорту автомобіля та документи, що підтверджують право власності, потрібні для оформлення страховки, адже після оплати СК візьме їх за основу, щоб сформувати для вас поліс установленого зразка.
  • Паспорт громадянина України. Його дані теж фігурують при оформленні полісу Зелена Карта.
  • Перевірка внесених даних. Перш ніж переходити до оплати, переконайтеся, що всі внесені дані є коректними. Також упевніться, що правильно написаний адрес електронної пошти (і ви маєте до неї доступ), адже саме сюди надійде поліс.
  • Оплата. Оскільки карта на авто купується через інтернет, можливий тільки безготівковий спосіб оплати.

 

Зелена карта: особливості дії в різних країнах

Електронний поліс значно спрощує оформлення страховки Зелена карта, але після того, як ви отримали документ на електронну пошту, його краще роздрукувати. Це значно спростить комунікацію з правоохоронцями в разі ДТП, а ще швидко нагадає телефон страхової компанії, якій треба обов’язково подзвонити, якщо сталася аварія (дзвоніть, навіть якщо ви врегульовуєте цю подію без поліції, наприклад за європротоколом).

Також важливо розуміти особливості дії поліса Зелена карта в різних країнах. Уточнимо, що не всі країни вимагають наявність страховки Зелена Карта для в’їзду на їх територію. Зокрема, за даними МТСБУ, цей поліс є обов'язковим для 50 країн. Перед поїздкою радимо перевірити їх список, і якщо Зелена карта потрібна, а термін дії вашої страховки скоро закінчиться, то варто поновити поліс.

Зверніть увагу! За прострочену страховку передбачений штраф, що коливається в межах €800-1600 в залежності від країни.

Крім того, не забувайте, що держава має власні правила дорожнього руху, які можуть відрізнятися від українських. Тому радимо з ними ознайомитися та дотримуватися, щоб уникнути штрафів або неприємностей. Але якщо сталася якась ситуація під час дорожнього руху за вашої участі, одразу згадайте про свій поліс Зелена карта та дзвоніть до страхової компанії.

Ще раз наголосимо, місцеві закони передбачають чималі штрафи, а подекуди й більш сувору відповідальність за порушення водієм законодавства. І якщо Зелена карта необхідна, а ви перетнули кордон і приїхали без неї, доведеться заплатити. Інший аспект — без діючого поліса у випадку ДТП вам потрібно самотужки відшкодовувати завдані збитки. Це призведе до значних фінансових витрат, які суттєво перевищать вартість поліса Зелена карта.

Отже, добре подумайте, чи потрібні вам ці зайві клопоти. Краще придбати поліс і спокійно пересуватися дорогами однієї чи кількох країн, ніж постійно переживати, що вас спіймають на порушенні місцевого законодавства.

All articles:

Як правильно оформити Зелену Карту в Україні? | Блог Oneclick 2024.4.10 Як правильно оформити Зелену Карту в Україні? | Блог Oneclick Як зекономити на страхуванні авто без втрати якості покриття | Блог Oneclick 2023.11.2 Як зекономити на страхуванні авто без втрати якості покриття | Блог Oneclick Секрети вибору найкращого страхового полісу для авто | Блог Oneclick 2023.9.25 Секрети вибору найкращого страхового полісу для авто | Блог Oneclick Як застрахувати автомобіль під час війни в Україні в 2023 | Блог Oneclick 2023.8.28 Як застрахувати автомобіль під час війни в Україні в 2023 | Блог Oneclick Страховка для виїзду в Європу по тимчасовому захисту | Блог Oneclick 2023.8.21 Страховка для виїзду в Європу по тимчасовому захисту | Блог Oneclick Коли поліція має право перевірити страховку для авто | Блог Oneclick 2023.7.27 Коли поліція має право перевірити страховку для авто | Блог Oneclick Автоцивілка під час військового стану в Україні в 2023 | Блог Oneclick 2023.5.16 Автоцивілка під час військового стану в Україні в 2023 | Блог Oneclick Як обміняти посвідчення водія в Польщі в 2023 | Блог Oneclick 2023.5.4 Як обміняти посвідчення водія в Польщі в 2023 | Блог Oneclick Як підготувати автомобіль до весни 2023 | Блог Oneclick 2023.4.20 Як підготувати автомобіль до весни 2023 | Блог Oneclick Автоадвокат — Юридична допомога для водіїв | ONE CLICK 2023.3.27 Автоадвокат — Юридична допомога для водіїв | ONE CLICK Де придбати автоцивілку на 2023 рік? | Блог Oneclick 2023.2.27 Де придбати автоцивілку на 2023 рік? | Блог Oneclick Пільги при оформленні автоцивілки в 2023 році | Блог Oneclick 2023.2.21 Пільги при оформленні автоцивілки в 2023 році | Блог Oneclick
0731709810