Ru UKR
Save up to 40% on insurance with OneClick!
Save up to 40% on insurance with OneClick!
Save up to 40% on insurance with OneClick!
Save up to 40% on insurance with OneClick!

Як підготувати автомобіль до весни 2023 | Блог Oneclick

Підготовка автомобіля до весни

Весною на українських дорогах буває не менш складно, ніж взимку, адже змінюються погодні умови. Виїжджаючи на дорогу, водій має бути готовий до цього, а тому слід вчасно підготувати автомобіль. Але як саме має проходити підготовка авто до весни? Дамо кілька важливих порад.

Перевірте стан шин

Шини — єдине, за допомогою чого автомобіль з’єднаний із дорогою, тому їх стан має вирішальне значення для безпеки під час дорожнього руху. Ось кілька порад, що допоможуть підготувати їх до теплого періоду:

  1. Перевірте протектор. Мінімальний допустимий рівень глибини протектора — 1,6 мм. Якщо вона менша, шини потрібно замінити.
  2. Перевірте тиск у шинах. Переконайтеся, що тиск у шинах відповідає рекомендаціям виробника автомобіля. Надмірний або недостатній тиск може призвести до погіршення контролю над автомобілем, а також до швидкого зношування шин.
  3. Відремонтуйте пошкодження шин. Ідеться про наявні подряпини, порізи й інші пошкодження. Якщо знайдете щось із цього, потрібно звернутися до автомайстерні, бо пошкоджені шини можуть стати причиною аварій на дорозі.
  4. Поміняйте місцями передні та задні шини. Рекомендуємо зробити це перед початком нового сезону, щоб шини зношувалися рівномірно, а ви краще контролювали автомобіль на дорозі.
  5. Зберігайте шини правильно. Якщо вирішили зберігати зимові шини протягом літнього періоду, оберіть для них прохолодне, сухе та темне місце, далеко від прямих сонячних променів і джерел тепла. Не забувайте періодично перевіряти в них тиск і повертати. Дотримання цих простих порад допоможе зберегти ваші шини в гарному стані та збільшити їх термін служби.

Перевірте рівень оливи й інших рідин

Коли відбувається підготовка автомобіля до весни, дуже важливо перевірити рівень усіх рідин, адже він має відповідати рекомендаціям виробника автомобіля.

Зокрема, перевірка рівня олії є дуже важливою для забезпечення ефективної роботи двигуна. Перед перевіркою розташуйте автомобіль на рівній поверхні та увімкніть його на кілька хвилин, щоб олія могла зігрітися та стекти назад у картер. Потім відкрийте капот і знайдіть відповідний вимірювальний штифт. Він може мати помітки «OIL» або «MIN/MAX». Після цього витягніть вимірювальний штифт і перевірте рівень олії. Якщо рівень нижче мінімальної межі, потрібно долити свіжу.

Так само важливо перевірити рівень охолоджувальної рідини. Для цього візьміть ємність для рідини в двигуні (може мати позначку «COOLANT» або «ANTIFREEZE»). Подивіться на рівень рідини: вона повинна знаходитися між мінімальною та максимальною межами. Якщо рівень нижче мінімальної межі, потрібно долити свіжу охолоджувальну рідину.

Наступною перевірте гальмівну рідину. Її рівень також повинен знаходитися між мінімальною та максимальною межами. Якщо нижче мінімальної межі, потрібно долити свіжу гальмівну рідину.

Пам’ятайте, що перевірка рівня оливи та інших рідин — одна з найважливіших процедур, які ви можете зробити, щоб зберегти свій автомобіль у хорошому стані та підготувати його до весняного сезону.

Перевірте стан гальмівної системи

Особливо перед весняним сезоном варто звернути увагу на стан гальмівної системи, оскільки від цього залежить ваша безпека на дорозі. Даємо кілька порад, що допоможуть вам перевірити та підготувати гальмівну систему до нового сезону:

  1. Стан гальмівних дисків і колодок. Вони не повинні мати тріщини, ознаки зносу або корозії. Якщо помітили будь-які ознаки зносу, замініть диск або колодки.
  2. Гальмівні шланги на наявність тріщин або інших пошкоджень. Якщо є ознаки зношення, замініть шланги.
  3. Стан гальмівної рідини. Вона має бути чистою та прозорою. Якщо мутна або забруднена, її потрібно замінити.
  4. Робота гальмівного приводу. Щоб перевірити, просто натисніть на педаль гальма та переконайтеся, що вона працює належним чином і гальма не «заїдають». Якщо помітили будь-які проблеми з гальмівною системою, не зволікайте та зверніться до спеціаліста.

Перевірте стан акумулятора

Холодна зима може суттєво вплинути на стан акумулятора, тому перед весняними поїздками потрібно перевіряти:

  1. Рівень електроліту. Для акумуляторів із рідинним електролітом переконайтеся, що його рівень у кожній банці знаходиться на відповідному рівні. Якщо рівень занадто низький, додайте дистильовану воду до необхідного значення.
  2. Клеми. Впевніться, що клеми акумулятора чисті та не мають слідів корозії. Якщо помітили корозію, видаліть її за допомогою щіточки та розчину з води та соди.
  3. Стан заряду. Використовуючи вольтметр, перевірте стан заряду акумулятора. Нормальний стан заряду повинен бути більше 12 вольт. Якщо він нижче норми, перевірте стан генератора та проводку між акумулятором і генератором.
  4. Відсутність витоків. Перевірте, чи немає витоків на акумуляторі та його корпусі. Якщо витоки присутні, необхідно замінити акумулятор.
  5. Стан проводів. Перевірте стан проводів, що підключають акумулятор. Переконайтеся, що всі дроти на місці, чисті та не мають ознак пошкодження.

Усе це є важливими процедурами, що допоможуть гарантувати вашу безпеку на дорозі. Якщо ви не впевнені, що можете все перевірити самостійно, краще звернутися до професійних майстрів, які подивляться та виправлять будь-які проблеми з автомобілем.

Страховка на авто

Не менш важливим є наявність страховок, що забезпечать захист від штрафів і непередбачуваних фінансових витрат.

Таким чином, підготовка авто до весни передбачає не тільки гарний технічний стан транспортного засобу, а й діючі страхові поліси.

Радимо обрати:

  • ОСЦПВ — обов’язкова автоцивілка за найкращою ціною;
  • КАСКО «CHILL» — для авто з Америки без врахування зносу;
  • Автоадвокат — юридичні послуги при ДТП та пошкодженні майна.

Замовити поліси та послуги ви можете онлайн на сайті страхового ресурсу Oneclick буквально за 5 хвилин. І їхня наявність гарантуєте максимальний захист під час використання авто протягом усього року.

All articles:

Як правильно оформити Зелену Карту в Україні? | Блог Oneclick 2024.4.10 Як правильно оформити Зелену Карту в Україні? | Блог Oneclick Як зекономити на страхуванні авто без втрати якості покриття | Блог Oneclick 2023.11.2 Як зекономити на страхуванні авто без втрати якості покриття | Блог Oneclick Секрети вибору найкращого страхового полісу для авто | Блог Oneclick 2023.9.25 Секрети вибору найкращого страхового полісу для авто | Блог Oneclick Як застрахувати автомобіль під час війни в Україні в 2023 | Блог Oneclick 2023.8.28 Як застрахувати автомобіль під час війни в Україні в 2023 | Блог Oneclick Страховка для виїзду в Європу по тимчасовому захисту | Блог Oneclick 2023.8.21 Страховка для виїзду в Європу по тимчасовому захисту | Блог Oneclick Коли поліція має право перевірити страховку для авто | Блог Oneclick 2023.7.27 Коли поліція має право перевірити страховку для авто | Блог Oneclick Автоцивілка під час військового стану в Україні в 2023 | Блог Oneclick 2023.5.16 Автоцивілка під час військового стану в Україні в 2023 | Блог Oneclick Як обміняти посвідчення водія в Польщі в 2023 | Блог Oneclick 2023.5.4 Як обміняти посвідчення водія в Польщі в 2023 | Блог Oneclick Як підготувати автомобіль до весни 2023 | Блог Oneclick 2023.4.20 Як підготувати автомобіль до весни 2023 | Блог Oneclick Автоадвокат — Юридична допомога для водіїв | ONE CLICK 2023.3.27 Автоадвокат — Юридична допомога для водіїв | ONE CLICK Де придбати автоцивілку на 2023 рік? | Блог Oneclick 2023.2.27 Де придбати автоцивілку на 2023 рік? | Блог Oneclick Пільги при оформленні автоцивілки в 2023 році | Блог Oneclick 2023.2.21 Пільги при оформленні автоцивілки в 2023 році | Блог Oneclick
0731709810