Eng Рус
Заощаджуй до 40% на страхуванні з OneClick!
Заощаджуй до 40% на страхуванні з OneClick!
Заощаджуй до 40% на страхуванні з OneClick!
Заощаджуй до 40% на страхуванні з OneClick!

Скільки коштує страховка на авто в Україні 2021?

Кожному водієві здається, що він точно нікого не «наздожене» і не «зачепить». Деякі власники авто також впевнені, що страховий договір – це не обов'язково. Проте, щорічно на українських дорогах фіксують десятки тисяч ДТП, сумарний збиток від яких обчислюється мільйонами гривень. Всім учасникам дорожньо-транспортних подій, які не мали полісів, довелося платити за ремонт авто зі своєї кишені. Дізнатися актуальну ціну страховки на Ваше авто можна тут.

Види страхування авто і відповідальності водія

Поліс коштує близько тисячі гривень, а ось ремонт автомобіля – як свого, так і чужого (якщо ви винуватець), може обійтися в сто разів дорожче. А це означає, що вартість страхового поліса завжди менша, ніж витрати при ДТП. На щастя, українська страхова компанія «One Click» підготувала для водіїв варіанти на практично всі випадки життя.

ОСЦПВ (автоцивілка)

Автоцивілка компенсує збиток, нанесений винуватцем аварії. Замовте страхове покриття в «One Click», і у випадку аварії ми виплатимо постраждалому кошти на лікування пасажирів і ремонт автомобіля. Не варто й говорити про те, що такий поліс вигідний всім учасникам ДТП, адже при його наявності винуватцю не доведеться жертвувати своїми накопиченнями чи нерухомістю, а потерпілий отримує гроші незалежно від того, чи здатен винний розплатитися.

Поліс цивільно-правової відповідальності – це обов'язкове страхування, тому його зобов'язані оформити всі автовласники. Ще порівняно недавно в Україні можно було купити тільки паперовий поліс, але сьогодні ви можете придбати більш зручний його  аналог – цифровой документ. Це дуже вигідно, адже вам не доведеться витрачати час на відвідування офісу компанії. У першій онлайн СК України – «One Click»  – ОСЦПВ можна купити всього за п'ять хвилин! Достатньо лише зайти на наш сайт, заповнити всі необхідні поля в спеціальній формі та оплатити послугу (https://oneclick.ua/).

Варто знати! ОСЦПВ поширюється і на ДТП, пов'язані з пошкодженням нерухомого майна (коли авто врізалося у вітрину, стовп і ін.)

Добровільна Цивільна відповідальність – ДЦВ

ДЦВ – це продукт, який компенсує великі збитки. Добровільне страхування цивільної відповідальності стане справжнім «щитом безпеки» для автовласників, які з жахом читають новини на кшталт «Ланос врізався в Maybach». Страховий поліс ДЦВ також стане в пригоді людям, які використовують авто в умовах підвищеного ризику (наприклад, для роботи) і жителям великих міст. Друга з рекомендацій пояснюється тим, що чим більше місто, тим інтенсивніший в ньому рух і тим вище ризик потрапити в аварію (цим обумовлена ​​і різниця в ціні страховки для населених пунктів з різною кількістю населення). До того ж в мегаполісах багато дорогих авто, а ДЦВ дозволяє покрити збитки, коли ліміту стандартної автоцивілки недостатньо.

КАСКО

Замовляючи поліс КАСКО водій страхує не свою відповідальність перед іншими учасниками дорожньо-транспортного руху, як це відбувається у випадку з ОСЦПВ або ДЦВ, а вже власне авто. Страховка дозволяє захистити машину від різноманітних ризиків: викрадення, пошкодження в результаті падіння дерева та інших предметів, підтоплення, аварії та ін. При оформленні договору ви зможете самостійно сформувати список ризиків, які вважаєте найбільш вірогідними для себе, або вибрати «повне КАСКО» (поліс, який захищає від усіх можливих варіантів).

Міжнародне ОСЦПВ (Зелена карта)

«Грін кард» – це страхове покриття для автовласників, які планують виїхати на машині в Європу або одну з країн Близького Сходу. Без такого поліса неможливо пройти митний контроль на кордоні. Міжнародне ОСЦПВ також знадобиться водіям, які купили авто в Європі або США і ще не зареєстрували його в Україні.

 Що впливає на вартість ОСЦПВ?

Як визначити вартість послуг страхової компанії «One Click» в кожному конкретному випадку? Ціна поліса буде залежати від таких факторів.

  1. Тип вашого авто (чим більший об'єм двигуна, тим вище ціна).
  2. Пільги. Пенсіонери, інваліди 2 групи, чорнобильці 1 та 2 категорій, а також учасники війни можуть претендувати на знижку 50%. Клієнт, який хоче отримати знижку, повинен бути власником авто за техпаспортом, а об'єм двигуна його транспортного засобу не може бути більшим, ніж 2500 сантиметрів кубічних.
  3. Термін дії страховки (чим «коротший» поліс, тим він дорожчий з розрахунку на один страховий день).
  4. Місце реєстрації власника ТЗ. Поліс оформляється за місцем прописки, а його ціна залежить від особливостей населеного пункту (чисельності населення, кількості авто, інтенсивності руху).
  5. Кількість аварій. За кожен рік без аварій водієві нараховують знижку 5% (бонус-малус). Максимальний бонус, який можна отримати при підписанні страхового договору – 10% від ціни договору.
  6. Сфера використання авто. Параметр враховують, якщо водій використовує свою машину для перевезення вантажу або пасажирів в комерційних цілях.
  7. Обрана франшиза (чим вона більша, тим дешевше буде коштувати страховий продукт).

 Важливо! ОСЦПВ оформляється не тільки на легковий транспорт, але і на вантажні автомобілі, мотоцикли, мікроавтобуси, моторолери та причепи.

 ДЦВ – добровільна цивільна відповідальність

Ціна ДЦВ буде залежати від того, на яку суму ви хочете застрахуватися. В середньому гарантія на виплату в 100 тисяч гривень коштує від 100 до 300 грн. На відміну від ОСЦПВ ДЦВ оформлюють добровільно, тому любителям економії це може здатися безглуздою тратою грошей. Насправді ДЦВ часто рятує від дуже серйозних неприємностей.

 Річ у тім, що в разі, якщо ви пошкодите дороге авто, без ДЦВ вам, можливо,  доведеться витрачати свої заощадження або продавати щось цінне...

 Пряме врегулювання

Оформляючи договір ОСЦПВ ви захищаєте себе від перспективи платити за ремонт авто і лікування людей в разі, якщо станете винуватцем аварії. Але що, якщо ви самі постраждаєте через необережність «лихача», а у винуватця не опиниться поліса? Купіть в «One Click» договір з прямим врегулюванням, і вам більше не доведеться ставити собі подібні питання. Якщо власник такого договору потрапить в аварію з вини іншої людини, то компенсацію йому виплатить не компанія винуватця, а його власна СК!

 Медична допомога при ДТП

Зазвичай людині, що отримала травму в результаті аварії, важко збагнути, в яку клініку дзвонити і що робити, адже вона знаходиться в стані стресу. Щоб уникнути подібної ситуації варто скористатися послугою «медична допомога при ДТП». Якщо ви купите цей продукт, то компанія допоможе вам отримати якісну й повну медичну допомогу, а також оплатить ці послуги: 

  • швидка допомога (10 тис. грн.);
  • лікування в стаціонарі (20 тис. грн.);
  • невідкладна стоматологія (організація без оплати);
  • відшкодування шкоди здоров'ю 5 тис. грн. (всього 20 тис. на 4 осіб).

Застрахований клієнт буде захищений не тільки як водій, але і як пасажир та пішохід.

Франшиза в ОСЦПВ

При укладанні договору клієнт вибирає «нижній ліміт» відповідальності (франшизу). Якщо автовласник стане винуватцем аварії, але сума збитку буде меншою, ніж цей ліміт (наприклад – 2500 грн.), то йому доведеться розплатитися з потерпілими самостійно.  

Компанія «One Click» пропонує кілька варіантів франшизи – від 500 до 2500 грн. Більшість клієнтів вибирають максимальну франшизу, розуміючи, що немає сенсу переплачувати зараз за те, чого може і не відбутися в майбутньому. Більш того, сума франшизи не є критичною для більшості автовласників. Оформити страховий поліс за найнижчою ціною можна на цій сторінці.

Ціни на автоцивілку в Україні

У більшості випадків вартість автоцивілки складає 600-1200 грн. Найвигідніші ціни в Україні пропонує «One Click». До речі, на сайті https://oneclick.ua/ є зручний калькулятор, який дозволяє швидко обрахувати вартість страхування.

 Після завершення розрахунку ви зможете замовити поліс онлайн. Оформлення документа займе всього кілька хвилин, а електронний варіант поліса прийде на вашу пошту вже через хвилину!

 У разі аварії страхова компанія виплатить 130 тис. грн. за матеріальну шкоду і 260 тис. за шкоду здоров'ю та життю на кожного потерпілого. Купуючи страховий договір в «One Click»  ви можете збільшити ліміт до 1 млн. грн. Ця опція допоможе вам почуватися набагато впевненіше!

 Варто знати! Потерпілий, який має право на відшкодування за ОСЦПВ, зможе вибрати отримати виплату готівкою або відремонтувати своє авто на СТО (якщо машина ще на гарантії). 

Що впливає на вартість Каско?

Ціну страховки на автомобіль визначає відразу кілька чинників, і найважливіший з них – його ринкова вартість. Ціна авто є тією максимальною сумою, яку клієнтові можуть виплатити в разі втрати авто (коли машина вже не підлягає відновленню), його крадіжки і т.д. Вартість поліса також буде залежати від таких параметрів: модель і марка ТЗ, об'єм двигуна і рік випуску, а також водійський стаж клієнта.

Найбільш надійний варіант – «повне» КАСКО, тобто страхування автомобіля від усіх можливих ризиків. Якщо ви не хочете витрачати надто багато, то виберіть часткове КАСКО і застрахуйтесь найбільш «реальних» ризиків. Наприклад, якщо ви ніколи не їздите на зимову риболовлю, то немає сенсу оформлювати поліс на утоплення транспортного засобу. А ось якщо ви часто залишаєте свого «коня» на стоянках в неспокійних районах, то варто застрахуватися від викрадення.

Хочете підстелити «підстелити соломки» на майбутнє? Зайдіть на сайт «One Click» в розділ «страхування» і виберіть підходящий варіант. Якщо ви ще не визначилися то напишіть нам, і ми допоможемо обрати найдешевший і найвигідніший поліс!

Що таке франшиза ОСЦПВ?

Франшиза – це частина відповідальності, яку бере на себе клієнт. Замовляючи поліс в «One Click» ви можете вибрати франшизу від 500 до 2500 грн. Чим більшою буде сума, тим менше доведеться заплатити за страховку.

Які додаткові опції має автоцивілка?

В «One Click» ви можете купити поліс з такими додатковими опціями: ДГО, пряме врегулювання і «медична допомога при ДТП». ДГО покриває збитки, яких не покриває ОСАГО (ліміт такого поліса - від 100 тис. до 1 млн. грн.). Пропозиція зацікавить, в першу чергу, жителів великих міст, адже у великих містах трапляються аварії з великими збитками й дорогими автомобілями. Пряме врегулювання гарантує, що потерпілий зможе отримати виплату у своїй власній страховій компанії в разі наявності 2-го учасника.Опція "медична допомога" включає організацію допомоги при ДТП та оплату витрат на лікування. При цьому застрахований може виступати в ролі водія будь-якого ТЗ, пасажира і навіть пішохода.  

На який термін можна застрахувати авто?

ДЦВ можна оформити на 12 місяців, КАСКО і Зелену карту – на термін від 15 днів до року, а ОСАГО – на рік. Водії з тимчасовою або іноземною реєстрацією, а також ті, хто ще не встиг зареєструвати машину в Україні, можуть купити автоцивілку з терміном дії від 15 діб. Варто враховувати, що чим менший термін, тим дорожче буде коштувати один страховий день.

Скільки коштує поліс авто без стажу?

Відсутність стажу не впливає на ціну страхового договору. Втім, досвід все ж може стати приводом для отримання певних бонусів. Справа в тому, що за кожен рік без аварій водій отримує бонус-малус – право на знижку 5% при оформленні наступного поліса (максимальна знижка – 10%). 

Всі статті:

Як правильно оформити Зелену Карту в Україні? | Блог Oneclick 2024.4.10 Як правильно оформити Зелену Карту в Україні? | Блог Oneclick Як зекономити на страхуванні авто без втрати якості покриття | Блог Oneclick 2023.11.2 Як зекономити на страхуванні авто без втрати якості покриття | Блог Oneclick Секрети вибору найкращого страхового полісу для авто | Блог Oneclick 2023.9.25 Секрети вибору найкращого страхового полісу для авто | Блог Oneclick Як застрахувати автомобіль під час війни в Україні в 2023 | Блог Oneclick 2023.8.28 Як застрахувати автомобіль під час війни в Україні в 2023 | Блог Oneclick Страховка для виїзду в Європу по тимчасовому захисту | Блог Oneclick 2023.8.21 Страховка для виїзду в Європу по тимчасовому захисту | Блог Oneclick Коли поліція має право перевірити страховку для авто | Блог Oneclick 2023.7.27 Коли поліція має право перевірити страховку для авто | Блог Oneclick Автоцивілка під час військового стану в Україні в 2023 | Блог Oneclick 2023.5.16 Автоцивілка під час військового стану в Україні в 2023 | Блог Oneclick Як обміняти посвідчення водія в Польщі в 2023 | Блог Oneclick 2023.5.4 Як обміняти посвідчення водія в Польщі в 2023 | Блог Oneclick Як підготувати автомобіль до весни 2023 | Блог Oneclick 2023.4.20 Як підготувати автомобіль до весни 2023 | Блог Oneclick Автоадвокат — Юридична допомога для водіїв | ONE CLICK 2023.3.27 Автоадвокат — Юридична допомога для водіїв | ONE CLICK Де придбати автоцивілку на 2023 рік? | Блог Oneclick 2023.2.27 Де придбати автоцивілку на 2023 рік? | Блог Oneclick Пільги при оформленні автоцивілки в 2023 році | Блог Oneclick 2023.2.21 Пільги при оформленні автоцивілки в 2023 році | Блог Oneclick
0731709810